Gamla i USA

Juan (84) och Millie (92), Riverside, Michigan.

Utan att kunna uttala mig med någon slags vetenskaplig säkerhet, vågar jag ändå påstå att de äldre i USA tycks vara långt mera aktiva än vad jag är van vid här i Sverige.

Paret på bilden är våra grannar i Riverside. De är de mest förtjusande äldre männskor man tänka sig. Gästvänliga, humoristiska och båda glasklara lever de tillsammans sedan många år.

Han härstammar från Filipinerna. Där värvades han av USA:s flotta under andra världskriget. Efter kriget bosatte han sig och gifte sig med Millie i USA. Varje år besöker de sammandragningar med hans officerskamrater från kriget. Deras möten hålls på olika platser i landet.

De är ett exempel av många på pigga amerikanska pensionärer. För två år sedan, berättade de i fjol, körde de bil med husvagn ända från Michigan till Florida. Millie sa leende att hon inte brydde sig om att köra den gången, eftersom hon inte var så van vid husbilen! Annars brukade hon avlösa Juan vid ratten.

I dag fick vi ett försenat julkort från dem och i det brev, tre sidor långt och handskrivet av henne, som fanns med, berättade hon att de även i år hade kört bil den långa vägen fram och tillbaks till Florida. Huruvida hon avlöste vid ratten framkom dock inte.

Jag ser verkligen fram emot att få träffa dem igen nu till våren. Hennes bror, Forest 95, körde också bil bara för ett par år sedan. besöker vi också varje år. Dessvärre har han nu fått an allvarlig diagnos och är inte så pigg längre.

2 kommentarer

  1. Peggy Sjöström

    Juan och Millie är verkligen ett gulligt par! Jag skulle vilja bidrag ett litet faktum till ditt blogginlägg angående Forest som är att han och jag är tremänningar – fastän ganska avlägsna!

  2. Stefan Westermark

    Kalle ta inte illa upp av detta inlägget.
    Kalle och Peggy varför umgås ni med terrorister? jag har läst lite av dem kriterierna man behöver uppfylla för att vara en terrorist och en av dem är att man är en gammal krigs veteran som beskyddat sitt land. men galenskaperna slutar inte där Kalle! 🙂
    ge denna länken till Peggy och be henne läsa det. jag antar att hon känner till det Engelska språket lite bättre än du och jag 🙂
    Gott Nytt år på dig med

    /Stefan Westermark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.