Nakna bröst

Trots mina dryga 69 år kan jag inte förneka att nakna kvinnobröst fortfarande för mig betyder mer än bara en praktisk fabrik för att tillverka och en lika perfekt och praktisk förvaring för babymaten. Detta orsakar ett visst bekymmer för mig i dessa dagar.

Vi har under ett par dagar gjort långa promenader längs Medelhavets strand och då förstås passerat badstränder av varierande storlek. Här och där har det inte gått att undvika att se solbadande damer  som oblygt solat även sina nakna bröst. Att bara blunda har inte varit möjligt och inte heller att bara titta rakt upp i den blå himlen. Mina blickar har av någon anledning (!?) åtminstone snabbt också landat på de nakna brösten.  Ganska generad har jag därför vandrat genom detta landsskap av bara kvinnobröst i alla dess former och storlekar.

Min mycket förstående fru har uppenbarligen lagt märke till mitt ambivalenta beteende och därför delat med sig av sina kloka slutsatser. Hon säger ungefär så här:

”Om dessa kvinnor inte är beredda på att män – och även andra – inte  kan låta bli att ta en snabb titt på deras nakna bröst, skulle de i stället valt att skyla dem. Så titta du, och gör det utan att skämmas för det! Kvinnor som visar brösten så där gör det antagligen just för att de vill visa upp dem eller för att de tycker att det är skönt att låta solen även värma sina bröst. Anledningen kan väl  knappast vara att de vill koma hem och för sina vänner visa upp sina solbruna bröst. Deras män och pojkvänner tycker med all säkerhet om dem oavsett färg, skullle jag tro.”

(Jag är i alla fall glad över en sak. Hade jag gjort den här promenedaen för litet mer än 50 år sedan, hade jag nog varit mer sexuellt stimulerad än generad. Ett tillägg ämnat att minska risken att av läsarna bli stämplad snuskgubbe. Det kanske jag blir ändå, men det må vara hänt.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.