En modern präst

Borde haft en bild av prästen här, men här är en av Umebygdens spelmansgille i stället, som ju också medverkade i gudstjänsten.

I går följde jag med min fru och resten av Umebygdens spelmansgille till Balsjö och deltog i firandet av byns 250-årsjubileum.

Det var en mycket trevlig dag, som t.o.m. vädret visade hänsyn och därmed gjorde ännu trevligare. Några få regnstänk under den sista halvtimmen var allt som störde firandet en aning.

Dagen inleddes med en gudstjänst. Den unge prästen från Bjurholm talade så att t.o.m. med jag lyssnade koncentrerat på honom under hela hans predikan. För mig är det något ovanligt. Jag börjar alltid att lyssna på en predikan för att förstå, men när det blir mer och mer obegripligt går mina tankar till något annat.

En annan märklig och "modern" sak med den här prästen var, att han hade allt på en i-Padliknande läsplatta och behövde därför vare sig bibel, psalmbok eller något annat att läsa från.

Bl.a. detta fick mig att samtala med honom efter gudstjänsten. Och om vi nog inte har så mycket gemensamt, vad gäller gudstron, så hade vi en annan sak gemensam.

Han visade sig nämligen också vara gift med en amerikanska och åker inom kort till USA med hela sin familj för att stanna där några månader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.