En krigare som president

För mig som en tämligen vanlig svensk, om det nu finns några sådana, känns det helt obegripligt att meriter som grundas på erfarenheter från krig och förstörelse skall vara ett plus för den som kandiderar till den utan tvekan viktigaste maktpositionen i världen. Inte heller borde förmågan som han visat att kunna resa sig efter många år som torterad krigsfånge göra honom mera lämplig som president.

Av alla tänkbara meriter världen, inklusive amerikanarna, borde önska sig hos den blivande presidenten borde inte vara sådana man finner hos människor som ägnat så stort intresse åt just krigiska handlingar. Må så vara att många amerikaner inbillar sig att Amerika genom sina många krig långt från Amerikas landamären kämpar för Amerikas och världens fortsatta frihet.

John McCain har också själv talat om hur en av hans största bördor varit att växa upp som John Sidney McCain III. Farfadern var en fyrstjärnig amiral och militär legend. Även fadern avancerade till fyrstjärnig amiral med befäl över USA:s flottstyrkor i Stilla havet.

McCain må ha andra egenskaper som person, som talar för honom i kampen om presidentskapet. Hans militära bakgrund och den hjältegloria han har hos många i anledning av den, borde uppfattas som en minusmerit för honom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.