”His master’s voice”

His mastern voice

 – Moderaterna håller ihop alliansen och vi går till val som en allians. Något samregerande med socialdemokraterna är inte aktuellt här i Umeå, säger Anders Ågren (M) i dagens VK.

När jag läste detta gick mina tankar direkt till det som nu blev en rubrik till det här inlägget. Naturligtvis måste Ågren tycka precis som stridshingsten som under några år har lett sitt ”arbetarparti” om än med mycket tveksamt resultat i många avseenden. Ågrens uttalande var knappast någon överraskning.

Dock finns det anledning att ändå tro att ett ”samregerande” när tillsättandet av omvärldsstrateg gjordes måste ha varit ett allvarligt avsteg från Moderaterna grundinställning, om det nu inte var så att det i det fallet rörde sig om ”en bred överenskommelse i en viktig fråga”. Det är däremot något som Ågren och hans Moderater eftersträvar enligt vad han säger.

En bred överenskommelse gjord i det tysta utan besvärande dokumentation måste det ju ändå ha varit, eftersom alla partier tycks vara nöjd med den. Hur skall man annars tolka tystnaden?

3 kommentarer

  1. Väljaren

    För de Umeåbor som vill ha en pragmatisk politik är det därför hög tid att ta farväl av Ågren, Holmlund mf
    Det måste bli slut på uppgörelser i de slutna rummen som gynnar politikerna själva.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Som jag tolkar Ågrens självsäkra framträdanden har han nog tagit ut en valseger i förskott. Misstankar om mygel och förmodat samarbete med oppositionen i den frågan tror han nog skall påverka valutgången alls.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.