”Lampchop”

IMG_6970

För ca 10 år sedan bestod vår första måltid på Kreta av ”lampchops”. Jag minns att vi inte var särskilt imponerade vare sig av stavningen eller av lammkotletten som sådan.

I går bestod vår middag av lokalt producerade lammkotletter. Vi var då båda två helt eniga om att just detta kött var det aptiligaste vi någonsin har ätit. Oxfilén kan ”slänga sig i väggen”.

Det lamm vi hade köpt hade fått en uppväxt under professionell ledning av Christoffer Alfredsson (070-337 01 45) på Stenhaga Gård i Selet, Vännäs kommun. Vi kan varmt rekommendera andra att köpa lammkött där. Stenbacka Gård är minst lika värd uppmärksamhet som Glassbonden, som håller till bara ett par kilometer därifrån.

Fåren hade slaktats på Strömdahla i Nordmaling och de olika styckningsdetaljerna var frysta, väl märkta och vacumförpackade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.