En ”personförändrad” katt

Som jag tidigare har berättat, kom min systers och svågers katt hem efter två dygn på rymmen.

I många avseenden är det nu en delvis annan katt. Han är sig inte alls lik, när det gäller hans beteende. Förr var han den mest "sociala" katt som jag någonsin lärt känna men mycket av det är nu borta.

Förr kom den alltid fram och ville bli smekt och kliad, när någon kom på besök. Nu gör den inte det. Tidigare tyckte han om att från köksfönstret spana ut mot "friheten" utanför, men inte nu längre. Att lägga sig på tidnigen, när min syster löste korsord tillhörde ett normalt beteende. Nu hoppar den aldrig upp på bordet.

Buller från balkongen eller från annat håll får honom att rycka till. Av någon märklig anledning verkar kontorsstolen framför familjens stationära dator ha blivit något av en trygg viloplats.

Han springer inte längre lika villigt efter bollar eller annat som slängs ut framför honom. Det verkar som om de två dygnen på flykt på något sätt tagit ifrån honom hans typiska kattungebeteende.

Tänk om någon kunde berätta om de hemskheter som han varit med om under de två dygnen på rymmen! Själv har han hittills vägrat att göra det.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.