Heder åt Vännäspolitiker

All heder åt politikerna i Vännäs kommunfullmäktige, som för några timmar sedan valde att återremittera ett otydligt och i vissa delar obegripligt tjänstemannaförslag på en ”förtydligad” VA-taxa för kommunen.

Mindre hedersamt är detta förstås för samhällsbyggnadskontoret (SBK). Fruktlösa försök att från ansvariga där få förslaget förklarat har alltså nu lett till att kommunfullmäktige beslutat att via en återremiss av taxeärendet ge SBK en ny chans att förtydliga sitt tidigare förtydligade förslag.

Det hedersamma i politikernas ställningstagande är att de nu uppenbarligen har lyssnat till synpunkter från berörda, som övertygande har ifrågasatt tydligheten i det som av SBK hela tiden framhållit vara tydligt nog och inte velat/kunnat göra begripligt vid önskemål om det per telefon och per e-post. Hedersamt måste det också ses vara att kf-ledamöterna, sedan beslut i frågan togs i kommunstyrelsen, själva har försökt sig på att förstå taxeförslaget. Tjänstemannaförslaget har bla. därför fått en välförtjänt bakläxa.

Det var absolut värt för mig att att stiga upp redan 04.00 för att följa kf-sammanträdet direkt. Just nu pratas det budget, som jag följer utan bild. Enigheten i budgetfrågan är ytterligare ett skäl hedra våra fritidspolitiker och kommunalråd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.