”Push Bars”

K-G”Push bars” var det som jag såg på de amerikanska polisbilarna i går. Även om jag kunde gissa ganska lätt, vad det var jag såg, frågade jag ändå en polis, faktiskt två olika, om vad det var.

Den första av dem sa att man använde saken för att fösa undan bilar från vägbanan om de blockerade den efter en trafikolycka och inte kunde flytta sig av egen maskin. Det var ju inte så spännande att höra precis.

Den andra polisen, som kom fram till mig när jag tog bilden, hade en mer spännade förklaring. Den stämde också väl överens med vad jag någon gång sett (i TV programmet Cops hemma i Brån) amerikansk polis göra vid en biljakt, nämligen ramma den bil de jagar så att den ofta vänder helt om eller t.o.m. åker av gatan eller vägen. Den är också ett bra skydd vid påkörningar av diverse vilt, framförallt rådjur i dessa trakter. Den besparar polisen åtskilliga dollar i reparationskostnader.

Jag talar alltså om den svarta, kraftiga konstruktionen längst fram på bilen.

En kommentar

  1. Jan N

    Jag fotade dem också vid min ”valresa” till USA i höstas, men jag tror inte att de kom med i bloggen. Vi har nog en gemensam böjelse för detaljer och kuriosa.

    Jag misstänker att de där utensilierna på bilarna inte är helt optimala för närkontakt med fotgängarknän eller lårbenshalsar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.