Berkelder versus Vännäs kommun

Bråns skola i väntan på "ohållbar" bergvärme, enligt Marcel Berkelder

I dagens VK finns en lång debattartikel av energiexperten Marcel Berkelder. Där ifrågasätter han starkt och faktabaserat kommunens hantering av Bråns skolas uppvärmning i framtiden och även historiskt.

Artikeln har jag förstås läst med stort intresse och av två skäl. Dels är den ju skriven av min närmaste granne och dels är jag ju också Brånsbo. Ett tredje skäl finns förstås också, eftersom jag betalar skatt till Vännäs kommun.

Även om min tilltro till Marcel som energiexpert är stor, behöver jag också motparten, Vännäs kommuns, kommentarer till alla de kritiska synpunkter som Marcel framför. Först därefter kan jag bilda mig en egen uppfattning i frågan. Jag kan inte tänka mig att sådana kommer att utebli (alternativt – jag kan mycket väl tänka mig att de gör det!).

Marcels artikel kan inte uppfattas på annat sätt än ett "angrepp" på kommunens experter i frågor av den här arten, även om han inte direkt pekar ut kommunen.Kommunens "experter" i det här fallet inkluderar förstås också de konsulter, som man kan anta att kommunen anlitat genom åren.

Nu väntar jag med spänd förväntan på ett försvar från kommunens ansvariga, politiker och/eller tjänstemän. Eller kommer kanske rent av ett generat medgivande från dessa att kommunen verkligen har hanterat frågan på ett inkompetent sätt.

Till sist, borde inte rubriken till inlägget ha varit "Ohållbar utveckling…." i stället, bästa rubriksättare. För det är ju det den handlar mest om, eller hur?

2 kommentarer

  1. Marcel Berkelder

    Berkelder versus kommunen är ännu väldigt ensidigt. Under drygt 1 vecka har jag fått in mängder av kommentarer, dock inte ett knyst från Vännäs kommun. Nog för att det funnits möjligheter, både innan artikeln publicerades och direkt dagen efter då det fanns särskilda omständigheter som skulle ha underlättat att kommunen lämnat synpunkter. Det finns självklart många andra kanaler också. Funderar på om kommunens kommentartorka beror på att det gått upp ett ljus och ansvariga skäms elelr att man kör ner huvudet i sanden och kör på. Huvudet (på borrkronan) måste köras ner dryga 50 meter!

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Marcel Berkelder (2010-10-26 09:30)
    Jag är inte särskilt förvånad över de uteblivna kommentarerna från kommunen och det beror nog mest på mina många år i kommunens tjänst. En orsak är nog att det ju är så många som känner sig träffade på såväl tjänstemannasidan som på på politikersida. Alla vill nog överlåta till någon annan av alla dessa att svara och när alla tänker på det viset blir det helt logiskt inget alls.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.