Näring till politikerföraktet

Politikerna i Umeå ger genom sin tystnad näring till det politikerförakt som ytterst är till så stor skada för demokratin. Jag tänker förstås på deras totala ignorerande av alla dem som på olika sätt ställt frågor kring tillsättandet av omvärldsstrateg.

Det viktiga är nu inte längre enligt min mening alla tveksamheter kring ärendet och alla misstankar om mygel i sammanhanget. Betydligt viktigare är nu faktiskt det sätt som de ansvariga politikerna agerar. Snarare förstås att de inte agerar alls, i vart fall inte offentligt. Det enda parti som tagit upp frågan offentligt är som bekant för många Folkpartiet.

Märkligt är det för övrigt att man i den innersta kretsen av maktfullkomlighet tydligen bestämt sig för att vara tysta och hoppas att det hela skall glömmas. I stället ägnar man energi åt att prisa sig själva över den poltiska mognad och ekonomiska ”förstånd” som ligger bakom deras budgetförslag. Man t.o.m. pratar om att dra ner på administrationen och därmed spara pengar. Att låta den inrättade och sedan länge vakanta tjänsten som omvärldsstrateg vara fortsatt vakant är dock en besparing man inte vill göra.

Om det nu är så, att valet av omvärldsstrateg gjordes under påverkan från moderat håll, något som de flesta är så övertygade om, blir tystnaden inte bara oacceptabel utan också helt obegriplig. Borde då inte mot bakgrunden av detta Moderaternas motståndare ha något att säga?

Vad har Västerpartiet och Socialdemokraterna egentligen förhandlat sig till i utbyte mot att stillatigande se på när moderaten Ågrens fru på ett så tvivelaktigt sätt fått en fin tjänst i kommunen utan att behöva konkurera om den med meriterade sökanden?

Om jag hade rösträtt i Umeå, skulle detta enskilda ärende få mig att avstå från att rösta på Moderaterna (otänkbart av andra skäl också f.ö.). Men Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet då? Tyvärr är denna ”affär” ett skäl till att det inte skulle vara så självklart att rösta på dem heller.

Kanske skulle jag bidra till ett lägre röstdeltagande och fler med mig.

 

 

 

 

5 kommentarer

  1. lf

    Det är helt fantastiskt .Ingen av storbloggarna (Anders Ågren och Edvard Riedel) finns med i bloggtoppen.
    Har de plötsligt ingenting att kommentera.
    Tänker de sluta att blogga?

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Det som folk vill att de skall blogga om nu tycker de sig inte ha någon anledning att blogga om och därför tror jag att så många nu inte bryr sig annat de bloggar om.

      • verkligheten

        Ågrens tid har tydligen passerat. Även i de egna partiet kokar tydligen ilskan mot svågerpolitiken .
        Det som höll upp dessa 2 bloggare var antagligen den egna partiapparaten. Likt en stat i södra Asien

  2. Ingegerd Jernberg

    Herr Ågren bloggar i dag om bostadsbristen i Umeå. Vilken tur att herrskapet Ågren fick sin fina stora sekelsskifteslägenhet mitt i stan nu när det är sån stor brist i Umeå. Herr Ågren kanske kan ge bostadslösa lite tips om hur man kommer över en sådan bostad i dagens läge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.