Om jag kunde begripa….

Shootings

Visserligen finns det betydligt fler att skjuta i USA, men betyder det att den höga siffran kan accepteras?

Jag fortsätter att förundras över hur olika mina blogginlägg uppmärksammas. Viktiga saker, saker som jag tycker är viktiga att intressera sig för, har sämre läsvärde än de mera bagatellartade som jag tar upp. Det är något som jag alltfort har svårt att begripa.

Åtskilliga gånger har jag tagit upp frågor som rör dödsstraff och vapeninnehav i USA. Dessa inlägg har inte lästs av så många – om jag nu kan lita på statistiken förstås.

Däremot ser jag i dag, hur många det är som läst om vår busskur med den felaktiga och dåligt fastsatta skylten på den. Visserligen inser jag att ”problemet” kring den är lättare att sätta sig in i än vapenförekomsten, polisskjutningarna och dödsstraffet i USA, men ändå…?

 

4 kommentarer

 1. Sören Agnemo

  Bäste Karl-Gustav!
  I VK:s bloggrike så finns ett par bloggar som jag återkommer till – din blogg är en av dem. Det du skriver är (för det mesta!) tänkvärt ! Jag har rekommenderat andra att läsa din blogg. Du har ju åxå stundtals länkar till andra intressanta blogginlägg och artiklar !
  Hälsningar, Sören

 2. Annelie

  Jag gissar att det beror på att det är betydligt lättare att ta in och relatera till bagateller. Att läsa inlägg med allvarlig och viktig information kräver en hel del reflektion från en själv för att det ska vara riktigt givande och det är nog inte alla som orkar med det. Sorgligt, men troligt. Det är betydligt enklare att uppröras av bagateller i närmaste omgivningen, det är väl kanske de man även känner att man har möjlighet att påverka?

  Keep up the good work! De du når ut till når du ju ut till! :)

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Du har så rätt och dessutom har du samma förklaring som min fru har.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>