Bröllop i USA

RochellMike

Snart blir vi bjudna på bröllop i USA. Det känns som ”snart”, även om det ligger en bra bit framåt i tiden. Peggys son Mike, mitt vuxna bonusbarn, skall gifta sig med den förtjusande Rochell.

Redan har vi litet smått börjar prata om lämplig present till brudparet. Under det samtalet berättar min fru om något som jag finner alldeles utomordentligt smart och ”never heard about” i Sverige. Att det bland presenterna kan finnas dubbletter av vissa saker, tror jag händer ganska ofta. Med det system som tillämpas i USA, torde detta hände ytterst sällan.

Så här kan man man ordna det där. Brudparet registrerar sig hos något av de många varuhus som har ”allt”. Med en slags streckkodsläsare går de sedan runt i varuhuset och markerar alla de saker som de gärna skulle vilja få som bröllopspresenter. Dessa lagras samtidigt vid deras namn i varuhusets datasystem.

På inbjudan till festen anger de därefter, vilket varuhus de har registrerat sig hos. Om alla gäster sedan väljer att handla där, slipper de grunna över vad de skall köpa och risken för att dubbletter skall finnas med bland presenterna blir helt eliminerad. Och köper de från brudparets egen ”önskelista”, vet de samtidigt att de köper något som brudparet vill ha.

Smart eller hur?

En kommentar

  1. Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

    Någonting liknande USA verkar det som, men långt ifrån ändå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.