Barnbidrag och ”spouse benefits”

Jag fortsätter på samma tema, eftersom jag bara kan ha EN tanke i huvudet samtidigt. Just nu är det den som rör den pekuniära förmån som amerikanska staten kommer att ge mig bara för att min fru snart går i pension.

I den ansökningsblankett som jag fyllt i finns frågor av allehanda slag. Ingen av dessa handlar om min ekonomiska situation, sådana som min nuvarande pension, besparingar m.m., frågor som skulle kunna ge svar på mitt behov av ekonomiskt ”bistånd” från USA. Förmånerna är således inte på något sätt inkomstprövade!

Efter att ganska nyligen ha kommit fram till att vi nog kommer att kunna fortsätta att leva ett fullt godtagbart liv vad gäller vår ekonomi även efter Peggys pensionering, dimper alltså beskedet om en tämligen fin förstärkning ned i Peggys e-posts in-låda. Har jag möjligen redan nämnt att det var helt oväntat?

Vad jag menar är att jag egentligen inte skulle ha fått ersättningen, om en enkel inkomstprövning hade gjorts. Här kommer jämförelsen med det svenska barnbidraget in. Alla får ju också det utan inkomstprövning, miljonären liksom den arbetslöse skomakaren.

Många tycker att också det är fel. Själv har jag inte lyckats förstå den officiella förklaringen till att barnbidraget inte är inkomstprövat. Då är det förstås för mycket begärt att jag skall förstå varför ”alla” utan ekonomisk prövning kan få den förmån från USA, som jag tjatat om i flera inlägg nu.

Barnbidrag enligt den svenska modellen finns inte i USA. Där får man i stället skattelindring beräknad per antal barn upp till en viss ålder.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.