Stöld från folket Borg…

 

 
Det har på Rosenbad infunnit sig en förhandlingsförlamning då vi ser fler som utförsäkras i sjukförsäkring och fler går arbetslösa. Jag väntar fortfarande på röksignalerna av aktiv arbetsmarknadspolitik från regeringskansliet som nu lyser med sin frånvaro.
I Svenska Dagbladet kunde vi läsa oss till att trots låga ersättningsnivåer i både a-kassa och sjukförsäkring ger försäkringarna ett överskott. De senaste 2 åren har regeringen plockat 30 miljarder från a-kassans överskott enligt SvD. Motivet som jag ser det är att finansiera skattesänkningarna för bl.a. de 10 % rikaste i Sverige genom den bakvända Robbin-Hood politiken.
Det som ska tilläggas är att regeringen gjorde om finansieringen av a-kassan för några år sedan. Branscher som har hög arbetslöshet skulle betala mer vilket har inneburit att många människor inte har råd att vara med i a-kassan på grund av den höga avgiften.
Den enskilde betalar in en premie till a-kassan som ett skydd mot inkomstbortfall. Regeringen väljer istället för att höja ersättningsnivåerna eller sänka premien nu skatta bort pengarna som är betalt in av oss vanligt folk. 
Som sagt är det stöld från folket!
 
Hans Lindberg (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.