Mobbing

 

Idag ska jag vara med på Frends konferens om likabehandlingsplaner och mobbing i skolan. Det är oerhört viktigt att skolan jobbar med värdegrund för att möta upp det som är många gånger är svårt att ta på, det som ingen vill prata om, och är befläckat av skam, mobbing. Jag brukar säga att skolan är en spegling av samhället och idag har vi ett samhälle som glider isär med ökade samhällsklyftor där barn ytterst drabbas. Vi ser även att barnfattigdomen ökat senaste åren vilket inte gör det lättare att må bra för våra ungdomar.
När det gäller mobbing är det ganska lätt att på nätet ge kränkande kommentarer då den som skriver inte behöver se den andra personen i ögonen och ta konsekvensen. Nätmobbingen har ökat vilket visar på att föräldrar och skola behöver engagera sig mer på nätet.
Skolan har ett stort ansvar att se över samhällsstrukturer och kränkningar och behandla alla utifrån sina förutsättningar. Nyckel till en bra skolgång är att ungdomarna känner sig trygga och trivs i skolan och det ska vi diskutera idag.
Hans Lindberg (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.