Blockchoklad

Den senaste tiden har Alliansen tagit på sig konditorimössan i deras nya reklamfilm. Politik ska helt plötsligt förklaras genom att gräva i tårtor, ja det kunde ha blivit paj av alltihopa men nu blev det tårta. För mig kommer frågan rätt snabbt vad de vill servera för politik. Reklamfilmen lyfter inte på något sätt fram vad Alliansen vill, hur de ska minska arbetslösheten, minska samhällsklyftorna, skapa en bättre skola för våra barn, bygga fler bostäder osv. Det handlar enbart om att gnälla på motståndarna och ifrågasätta sammarbetsviljan mellan oppositionspartierna. Det man från alliansens sida inte beaktat är att Kd och centerpartiet eventuellt inte kommer in i riksdagen vilket skulle innebära att den gamla alliansen försvinner. Därtill ska även räknas att nya partier kan tillkomma.

Reklamfilmen ger endast sken av att den gamla blockpolitiken ska finnas kvar efter valet vilket jag starkt ifrågasätter. OJ vad jag tycker det är ett cementerat påstående att tänka i politiska block.

Jag ser filmen endast som bränd (block)choklad med sur grädde tillsammans med arbetande händer som tvingats in i fas 3.

Umeåandan handlar för mig om att hitta breda politiska överenskommelser som blir tydliga för våra umeåbor och då är blockpolitiken ett gammalt sätt att lösa Umeås framtida utmaningar.

Hans Lindberg (S)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.