Efter valet

Det är viktigt att politiken jobbar långsiktigt och ansvarstagande efter valet den 14 september.

Som jag sagt tidigare kommer jag att söka breda politiska överenskommelser då jag anser att blockpolitiken är förlegad. Viktiga frågor som stadsutveckling och jobbskapande åtgärder är några av de områden jag som socialdemokrat kommer att arbeta för. Vi har många goda exempel på blocköverskridande överenskommelser där Vänsterpartiet och Moderaterna har varit eniga – det kommer jag ta ansvar för att utveckla.

Mer långsiktighet och mer dialog över Umeås utveckling är min målsättning. Jag har gjort många arbetsplatsbesök under den här mandatperioden och konstaterat att företag och anställda vill att kommunen ska vara beredd att hjälpa till, när företagen ser utvecklingsmöjligheter som gör att de kan anställa fler. Det skulle innebära att kommunen får mer skatteintäckter till fler satsningar på skola vård och omsorg.

Som kommunstyrelsens ordförande är det min skyldighet och ansvar att ta till vara på alla goda idéer och då behövs långsiktiga politiska beslut och blocköverskridande överenskommelser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.