S roll i budgetarbetet

Under vårkanten har förhandlingar pågått med Vänsterpartiet. Från Socialdemokraterna har Lennart Holmlund, Christer Lindvall och undertecknad deltagit och från Vänsterpartiet Lennart Arvidsson, Lasse Jakobsson. Daniel Callos och senare Tamara Spiric. Det har varit bra diskussioner under våren och Lennart hade frigjort ett utrymme på 20 miljoner kronor som vi var överens om att det skulle gå till äldreomsorgen.
Målsättningen var att vi skulle träffas innan fullmäktigemötet i maj och slutjusera vår överenskommelse om budgeten. Vår gruppledare Lennart Holmlund hade då en konstruktion som skulle ge totalt 32,7 miljoner till äldreomsorgen. Enligt Lennart kom Tamara till fullmäktige och sa att det förslag vi hade inte var möjligt att genomföra och att vi inte skulle få slutförhandla med de personer som Vänstern hade utsett. Då var moivet att det inte var förankrat i partiet och behövde mer tid vilket också finns beskrivet i media.

Socialdemokraterna har tagit fram finansieringsmodellen för budgetuppgörelsen med Vänsterpartiet. Vi har även följt tjänstemännens rekommendationer angående mer pengar till äldreomsorgen och inte som vänstern vill göra gällande-att endast de ligger bakom förslaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.