När f:n blir gammal….

Med stor skeptisism har jag under senare år noterat hur än den än den andra bantningsmetoden lanserats. ’Ät inte detta, ät bara detta, gör sig eller gör så’ så går du ner x kg på några veckor. Jag har hittills inte lockats prova någon av de olika mirakelsätten att bli av med överflödig fetma. Det enda jag trott på har varit att ta in mindre energirika födoämnen och genom olika former av fysisk aktivitet förbränna så mycket som möjligt av den. Fettsnåla måltider har därför haft första prioritet.

Sedan en tid, påverkade av min syster, har vi nu ändrat vårt kosthåll och försöker nu unvika mesta möjliga av allt med högt kolhydratinnehåll. I stället äter vi nu mera fettrik kost, d.v.s. HELT tvärtemot vår livslånga övertygelse.

Vad har nu detta lett till? Jo, viktminskning och ett ökat välbefinnande, såväl fysiskt som psykiskt. Tråkiga och oaptitliga måltider? Inte alls, ibland snarare tvärtom.

Som sagt – när hin håle blir gammal, blir han religiös!

En kommentar

  1. Monica W

    Ja, men jag tror att 66-kilometerscykelturer gör väldigt mycket till!

    (tror på idén jag med, men det känns ibland lite trist att det ju bara blir att äta jordbgubbstårta utan tårtan…)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.