Hallå Hans-Inge!

Vart tog du vägen, Hans-Inge? Jag som blev så glad, när jag äntligen mött någon som ville debattera med mig. Men efter att ha missförstått mitt första inlägg och fått det förtydligat, hörs ingenting mer av från Hans-Inge.

Hans-Inge är alltså den KD-politiker i Vännäs, bl.a. vice ordförande i vård- och omsorgsnämnden, som i sitt inlägg anförde att han inte kunde begripa varför någon kunde vara emot lagen om valfrihet (LOV).

Hur skall jag nu tolka hans tystnad? Det finns många tänkbara tolkningar. Hans-Inge funderar fortfarande på vad jag egentligen menade med min motargumentering. Hans-Inge känner sig pressad, eftersom han inte så lätt kan resa sig efter den tankevurpa han gjorde i sitt inlägg och som jag som jag så respektlöst påpekade. Hans-Inge har äntligen förstått vad jag menade och vill inte yttra sig igen förrän den generande rodnaden på hans kinder har avtagit. Kanske inte ens då, eftersom han nu insett svagheten och bristen på logiken i att jämföra valet mellan konsum/ICA och valet mellan kommunalhemtjänst/privat hemtjänst. Han finner det kanske bäst att genom "tystnad" få folk att glömma fadäsen.

Eller är det rent av så att Hans-Inge tiger och samtycker, d.v.s. äntligen ser riskerna för den kommunala hemtjänstens personal? Den som han är så stolt över och som han vill skall få heltidstjänster, samtidigt som han vill minska behovet av hemtjänst i kommunal regi och därmed ta bort underlag för utökning av deltidstjänsterna till heltider.

Till dess vi inget annat hör från Hans-Inge, finns det anledning att tro att han fått upp ögonen för nya aspekter med att acceptera LOV.

En kommentar

  1. Nyfiken alliansväljare

    Hej Karl-Gustav! Jag skulle vilja veta vad du menar med felet i att jämföra Konsum/ICA och valet mellan kommunalhemtjänst/privat hemtjänst? Vad är felet med valfrihet? Kanske det privata alternativet gör ett bättre jobb till en lägre kostnad? Kanske fler deltider kan bli heltider om det privata alternativet får växa? Jag förstår inte varför ni socialdemokrater tycker det är fel med valfrihet? Förklara, är du snäll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.