Tanklösa ryggsäcksbärare

Numera är det tämligen vanligt med buss- och flygresenärer som bär en del av sitt bagage i ryggsäckar. Dessvärre är det också tämligen vanligt, att de glömmer att de därigenom fått en betydligt större "svängradie".

En alldeles färsk händelse för min del var när en man med välfylld ryggsäck skulle installera sig på motsatt sida av mittgången i det plan, där jag redan satt närmast mittgången. Hade jag inte snabbt fått upp armen som gard, skulle sannolikt mina glasögon ha fått sig smäll, när snabbt vände sig med ryggen mot mig.

Jag begriper inte hur så många av dessa ryggsäcksbärare så totalt glömmer den artificiella puckel de har på sin rygg. De borde naturligtvis ta av sig ryggsäcken och bära den framför sig, när de rör i trånga utrymmen med folk bakom sig.

En kommentar

  1. Jan N

    Sant, lätt att glömma. Bär själv ofta datorn på ryggen och har ibland fått till en hyfsad sving på någon medmänniska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.