Vännäs – en generös kommun

Enligt en alldeles färsk uppgift från VK på webben ersätts den "avgående socialchefen med 13 månadslöner". Vännäs kommun är därmed en mycket generös arbetsgivare.

Enligt tidigare uppgifter på webben "avslutar socialchefen sin anställning" och enligt uppgift från den politiska ledningen har hon inte fått sparken. Då återstår enligt enkelt logiskt tänkande bara ett alternativ. Socialchefen har uppmanats avgå mot en ersättning på i storleksordningen 500 000 kronor, och sedan själv "sagt upp sig".

Vännäs kommun som arbetsgivare framstår härmed för mig som en långt mera generös sådan än vad jag har erfarit under mina många år som anställd där.

Men vilka signaler, som det brukar heta, skickar den här händelsen ut till andra kommunalt anställda som inte uppfyller "politikens" förväntningar på dem? Kan även de förvänta sig en uppmaning att sluta mot en rundligt tilltaget ’avgångsvederlag’?

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.