Betygssättning som myndighetsutövning

Av en närmast outgrundlig anledning har jag intresserat mig för betygssättning i skolan och frågan om det verkligen görs utifrån vad som gäller för myndighetsutövning. Ämnet är säkert tämligen ointressant för de flesta, även nu sedan centern och kds vill göra det möjligt att överklaga slutbetygen. ’Överklaga’ är den benämning som använts i media. Men möjligen menar de båda partierna något annat.

Det ’outgrundliga intresset’ för frågan fick mig att göra något, som jag inte är särskilt van vid, nämligen att försöka få något publicerat på VK:s debattsida. I dag har mitt tänkta ’debattinlägg’ publicerats under ’Ordet fritt’ och det får jag väl trots allt vara nöjd med.

Aningen besviken är jag förstås. Och självklart får det mig att undra över anledningen. Jag tycker givetvis att mina tankar i frågan är både väldigt riktiga och väldigt viktiga och naturligtvis superintressanta. Det finns inga gränser för min stolthet över logiken i mitt inlägg – och uppenbarligen ingen falsk blygsamhet heller! Jag tänker mig följande skäl till att inlägget ändå inte platsade på debattsidan:

· Det uppfattades av VK så viktigt, att man inte ville ställa det i den förmodade långa kön på inlägg till just debattsidan.
· Inlägget innehåller funderingar som skulle intressera en alltför liten del av tidningens läsare.
· Tankegångarna i inlägget går inte att följa och än mindre förstå ens av den i alla samhällsfrågor så väl insatta debattredaktionen.
· Inlägget är skrivet av en person, undertecknad, vars namn är så okänt att inlägget bara av den anledningen inte platsar på debattsidan, som ju (?) är vikt för kändisar eller åtminstone personer med titlar som ’garanterar’ kvalitet och kunskap in de ämnen de tar upp.

Min förhoppning är nu att någon ändå väljer att kommentera mitt debattinlägg på insändarsidan i stället. Det borde finnas hur många som helst, inte minst i våra kommuner, som borde ha synpunkter på ämnet.

Och vad säger de revisorer, som för dyra pengar bl.a. kontrollerar att beslut i kommunerna och verksamheten där följer i stort alla tänkbara lagar och bestämmelser?

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.