Kvinnan säkrare i trafiken

Jag har nu ägnat en stund åt att undersöka vad som gäller för bilförsäkringar i USA. Vi har nämligen insett att vi skulle kunna köpa en hyfsad bil där för de pengar som vi årligen måste spendera på att hyra en bil. Några års bilhyra räcker till köp av bil.

Två saker har noterat, som jag tror skiljer sig från våra svenska förhållanden. Om hustrun tecknar försäkringen, så blir den billigare. Antagligen anses hon då också vara den som kör bilen mest av oss båda.

En annan faktor som påverkar premien är åldern på den som tecknar försäkringen. För ungdomar är det ju dyrare också i Sverige, men i USA får man dessutom en högre premie, om man är över 65 år. Att premien är lägre för kvinnor gläder min fru likväl som att hennes ålder gör henne till en säkrare bilförare än jag enligt de bedömningar som görs i USA.

Hon kommer härmed att bli den som står för försäkringen och jag hoppas trots det att jag även i fortsättningen får köra bilen, när vi är där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.