Panik vid datorn

K-G SjöströmJag just hämtat mig efter den panikliknande känsla jag nyss hade, när jag inte kunde logga in på min dator. Naturligtvis var det inte den sortens panik som människorna i Gaza känner just nu, men ändå panikkänsla, obehaglig nog för bortskämda mig.

Det hela började med att Word började bete sig underligt. Det gick inte att öppna endast EN fil. Markerade jag en, så blev alla de övriga också markerade. Efter nya försök efter att jag stängt Word utan att konstigheten upphörde, startade jag om datorn helt. Försökte göra det, menar jag!

Min vanliga lösenord dög inte och ett fönster dök upp som sa något i stil med "fel användarnamn eller lösenord". Där fanns även en länk "återställ lösenordet". När jag så följde den länken ombads jag sätta in en disk. Ingen cd eller diskett följde med den tämligen nya datorn. Så där satt jag helt hjälplös.

De flesta som läser detta torde lätt kunna känna med mig. Alla mina bilder och andra filer, som jag redan började sakna? är de nu borta för alltid? Paniken, ett väl starkt ord förstås, spred sig, kallsvetten bröt ut och jag ropade på hjälp, d.v.s. ringde den av mina smarta söner som jag fick tag på, tillika civilingenjör och mycket väl insatt i det mesta som har med datorer att göra.

Nu var han dessvärre inte så van vid Vista och dessutom hade han lånat ut sin dator till sin 4-årige son och kunde därför inte just då gå ut på det s.k. nätet för att söka efter hjälp.

Vem skulle jag nu ringa? Jag kom inte på någon utan gjorde i stället ett nytt försök att starta datorn och den här gången dög mitt gamla vanliga lösenord!

Jag torde sannolikt aldrig hitta någon som kan förklara, varför jag tillfälligt blev så bryskt förbjuden tillträde till min egen dators alla underbara och oersättliga filer. Det var i vart något betydligt knepigare än ett tangentbord med "Caps Lock" nedtryckt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.