Utsikt från Alcatraz

K-G SjöströmSan Fransisco sedd från Alcatraz

I juni 2008 besökte vi bl.a. San Fransisco och då gick det inte att avstå från en utflykt till det sedan några nedlagda fängelset Alcatraz.

Intrycken från besöket på den omskrivna fängelseön var i dubbel mening fängslande. På bilden kan man se San Fransisco i bakgrunden. Under rundvandringen kunde man lyssna till autentiska röster från personer som varit fångar.

En man berättade om hur svårt det var att på sena kvällar kunna höra ljud från staden, som var så pass nära men ändå oåtkomlig för de inlåsta.

Nog var det märkligt att hundratusentals människor i dag betalar en hel del för att komma till ön och fängelset. På den tiden då fängelset användes hade all där säkert varit beredda att betala ’hur mycket som helst’ för att ta sig därifrån. Alcatraz lär var ett av de mest besökta turistmålen i USA.

En kommentar

  1. Lisbet - bloggen bredvid..

    Jag var på Alcatraz 1986. Det var en härligt läcker upplevelse, en slags skräckblandad förtjusning. Helst när man känner att vattnet är förbaskat kallt om man jämför med Miamisidan.

    De berättade då att när man spelade in…*letar namnet*..programmet där lättklädda livräddare sprang på beachen så frös de rejält.

    Värdelöst vetande……..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.