Kommentarer lätta att missa

I dag har jag varit extra flitig med diverse inlägg. Nu är jag tillbaks vid datorn och givetvis intresserad av att dels ta del av eventuella kommentarer och dels göra egna kommentarer till andras blogginlägg. Men det är ganska besvärligt.

Tänk vad bra det kommer att bli (?), när vi får det nya bloggverktyget installerat. Då utgår jag från att man får ett meddelande via e-post, så snart något lämnat en kommentar till vad man skrivit. I det brevet kommer det förhoppningsvis att finnas en länk direkt till kommentaren.

Som det nu är måste man gå tillbaks till sina inlägg bara för att kolla om där finns några kommentarer – som det f.ö. inte gör så ofta. Alltså slösas tid i onödan på detta.

Räknaren är spännade att kolla på, men den säger ju bara att folk varit inne, men ingenting om vad läsaren eventuellt tyckt om det skrivna.

God natt!

3 kommentarer

  1. R(obban)

    Hej kalle!
    Ser att du är inne på samma linje.
    Du har ju fått frågan från VK på din ”öppningssida” om du kan bidra till förbättringsförslag. Skriv ner dina synpunkter du också o skicka in till VK.

    Bifogar här mina synpunkter som jag skickat till VK på önskemål om förbättringar med den nya blogen.

    Möjligheten att individuellt inom vissa ramar kunna utforma den egna sidan.
    Profilen skall man själv utan fördröjning kunna justera.
    Bilden i profilen ska man också kunna byta själv utan fördröjning.
    Ett ”fotoalbum” med några flera bilder borde kunna finnas ”bakom” presentationsbilden.
    Inkomna kommentarer mailas automatiskt till bloggaren för att man bättre skall hålla reda på o ges möjligheten att besvara alla kommentarer.
    Kommentarer på min sida skall jag själv kunna ta bort.
    I dag är det mycket stor skillnad på hur länge man ligger kvar på 1:a-sidan. En Åsele-bo kan ligga kvar flera dar, medans en umebo ligger kvar kanske nån enstaka timme, ibland mindre.
    Läsarna borde ges möjligheten att rösta/utse dagens/veckans/månadens mm bästa bloggare.
    Läsarna borde kunna ge ett betyg (skala 1-10), åt varje blogginlägg o detta samlade betyg skulle synas på varje enskilt inlägg, med medelpoäng och antalet bedömmare.
    Statistik på antalet besökare borde finnas, där man mäter medelantalet besökare/dag tex senaste veckan o dessutom visar trenden på detta. Totalen sen starten är inte lika viktig eftersom alla hållit på olika länge.
    Vk skulle kunna initiera ett ”dagens tema” som bloggarna fritt då skulle kunna skriva om, och Vk/läsaran skulle då kunna rösta på bästa blogginläget utifrån detta tema, o kanske VK väljer att gå vidare med dom bästa inläggen på nåt vis.
    Statistik över hur det totala bloggläsandet varierar över dygnets alla w24 timmar.
    Även utvecklingen av detta med trend mm.

  2. Kalle S

    Det hade jag faktiskt gjort, missat din kommentar under gränslös kärlek alltså. Det berodde nog mest på jag inte väntade mig mer kommentarer där, eftersom jag ju tog upp saken i ett fullständigare blogginlägg i stället.

    Alltså blev det hela ett slags bevis på att det med dagens bloggverktyg faktiskt kan vara så att man lätt missar en kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.