Lönestopp i Vita Huset

Av många och säkert viktigare saker, som Obama tog itu med på sin första dag som president, är ett utfärdande av lönestopp en åtgärd som förväntas komma att ha ett visst psykologiskt värde.

Lönestoppet gäller de ca 100 anställda i Vita Huset som tjänar mer än 100 000 dollar per år. Vanliga familjer får dra åt svångremmen och det bör även anställda i Vita Huset få göra enligt Obama. Tanken är god, men frågan är om deras inkomster ändå är så pass höga, att de i stället får fortsätta att stansa nya hål i svångremmen.

Det som tjänar mer än 100 000 får alltså räkna med lönestopp och för övriga gäller 100 000 dollar som lönetak. Det är dock svårt att direkt tycka synd om dessa anställda som nu måste rätta mun efter matsäcken och alltså försöka klara sina utgifter på den blygsamma årsinkomsten på bara litet drygt 800 000 kronor per år. Det gäller förstås först sedan de slagit i taket med sina löneförhöjningar.

2 kommentarer

  1. Lisbet - bloggen bredvid..

    men vad gör du människa???
    Här är jag borta på uppdrag i en halv dag och du lyckas lägga in först;
    Varför man bloggar – wow, jag kunde inte ha uttryckt detta bättre än dig. Nu är du min idol. Tror du nästan slog mitt ”fundera på konstiga saker – inlägg”.
    TACK FÖR DET

    Nästa inlägg är också bra (om jag nu minns ordningen) om skrivaren. Jag funderar om jag ska investera en laserskrivare. Har just investerat en ny (som är beg. dator) ”speldator” som ska tåla allt jag gör i bildbehandlingsprogrammet.

    Aha…If it´s not borken, don´t fix it. I love it. Det här med dator är väldigt mycket av att inte trycka runt på en massa knappar när man är trött.

    För några veckor sedan jobbade jag med uppdateringen av min hemsida och hade många sidor uppe. Plötsligt så hade jag förlorat ”öppna som ny sida”, där man får upp den nya sidan i mycket mindre form och inte som helsida.

    När jag då letade vart felet kunde tänkas vara lyckades jag klicka bort listen längst ner *statusfält”. Det tog en vecka innan jag hittade de små sketna knapparna. Så enkelt när man kan.

    Lönestopp låter bra. Hur mycket pengar är en människas arbete värt?

  2. Kalle S

    Förlåt att jag hann före dig. Mitt nya idolstatus i dina ögon ”really made my day”.

    Fundera inte längre – lserskrivare bör du ha och därmed slippa ett problem med intorkade bläckpatroner mm problem. Mitt problem med skrivaren just nu kan säkert bara hänföras till ”måndagsexemplarsyndromet”.

    Jag har också en gång trollat bort den nedersta listen och hade också problem att få den på plats igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.