Obamas stakning

Liksom säkert många andra fick jag för mig att Obama stakade sig, när skulle läsa upp eden inför sitt presidentskap. Ett avbrott blev det, men det berodde på annat än hans eventuella nervositet inför stundens allvar.

Även om man, d.v.s. jag i det här fallet, anser mig vara hyfsat duktig i engelska, är inte det alltid så lätta att uppfatta det talade ordet. Betydligt lättare är det att förstå skriven engelska. Mina tillkortakommanden brukar jag därför skylla på min nedsatta hörsel.

När min fru kom hem från jobbet, där hon genom att ändra tiden för sin matrast hade kunnat följa "inaugurationen" på TV, uppmärksammade hon mig på vad som egentligen var orsaken till Obamas "stakning". Det var nämligen den person som läste upp eden för honom, som inte gjorde det helt korrekt. Obama gav honom därför en chans att ta om den aktuella meningen.

När hon kom hem vid 22.30-tiden, hade jag redan insett hur det låg till. Aftonbladet hade i sin nätupplaga missat orsaken till Obamas stakning. Expressen däremot kunde redogöra för det verkliga förhållandet.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.