Gott råd till oss äldre


I dag hittade jag ett tänkvärt citat i "Uncle John’s second (1989) Bathroom Reader’, som jag gärna vill förmedla till läsarna. Den välkände amerikanske komikern och skådespelaren George Burns lär ska ha sagt följande:

– Jag håller visst på att bli tankspridd. Alltid när jag klagar på saker som inte är som de brukade vara, glömmer jag att inkludera mig själv.

Jag tror att jag fått innebörden klar i hans citat med min s.k. fria översättning, men så här lyder den på originalspråket:

– I must be getting absentminded. Whenever I complain that things aren’t what they used to be, I forget to include myself.

George Burns, Nathan Birnbaum, som var född den 20 januari 1896 i New York City, New York, dog den 9 mars 1996 i Beverly Hills, Los Angeles, Kalifornien. Han började sin karriär i varietéer (vaudeville), och hade sedan en rullskridskoshow innan han helhjärtat satsade på renodlad komedi.

George Burns skämtade om både sin egen och kollegan Bob Hopes höga ålder (de kom att bli några av de absolut äldsta bland de gamla, klassiska hollywoodskådespelarna). Han avled strax efter sin 100-årsdag 1996.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.