Irländskt i Brån

Söndagens höjpunkt blev timmarna med det övande irländska bandet, O’Grejdi. Jag tror att alla trivdes och alltså inte bara jag. Dessutom fick jag känslan av jag indirekt kunde bidra till deras övning genom att bl.a. vara ansvarig för förplägnaden.

Min själpåtagna uppgift blev att ta litet bilder. Filmen som finns här ovan blev dock inte så bra rent ljudmässigt. Min lilla digitalkamera Canon Ixus 90 IS gjorde så gott den kunde, men fixade inte ljudet bättre än så här. Möjligen befann sig kameran för nära de spelande.

Jag höll mig i alla fall väl sysselsatt vid datorn; hela tiden var jag ackompanjerad av musiken från en annan del av huset. En i det närmaste ny värld har öppnat sig för mig i och med Peggys musicerande. Inte hade jag för några år sedan kunnat tänka mig sjäv hantera ljudfiler och även hjälpligt redigera dem. På den tiden var också såväl irländsk musik som den typ av amerikansk musik som Peggy spelar i det närmaste helt obekant – och även ointressant – för mig. Och hur enkelt det än nu visar sig vara, så hade jag inte tagit en enda minut film på den tiden.

Det känns verkligen härligt att mitt liv tillförts så mycket nytt och intressant och som dessutom gett mig själv bevis för att man visst ’kan lära gamla hundar sitta’.

Jag gillar att utreda saker och ting, men så är jag ju också en f.d. utredningssekreterare. I går fick jag ett mindre utredningsuppdrag av bandet, som jag dessvärre gick bet på. Nu ber jag läsarna om hjälp med det.

Bandet spelar en låt som heter ’Andy the Jardis’. Man ville att jag skulle ta reda på vad ’Jardis’ betyder. Det klarade jag alltså inte. Det enda jag fick fram var att Jardis är ett irländsk efternamn. Mitt grävande i irländska onlineordböcker fick mig att inse, att risken är stor för fel, när irländska översätts till engelska. Jag har även lärt mig att irländska låtar (låtar – hittar inget bättre ord) ofta uppträder i så många olika namn. Nu måste jag forska vidare. Kanske heter låter också ’Andy OF the Jardis’?

Den som läst så här långt, kan inte vara helt ointresserad av irländsk musik och kanske också kunnig nog att hjälpa mig med mitt ’Jardisproblem’. Jag tackar på förhand för alla hjälpsamma kommentarer med lösningen på mitt problem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.