Gäckande pacemaker

K-G S
Ovan som jag är med skidåkning, drabbades jag i dag av något som nästan tog kål på mig i spåret. Sportkunnig är jag inte heller, men jag visste åtminstone vad som menas med "pacemaker", hare eller farthållare. Sådana förekommer visst bara vid löpning, slår det mig nu.

I det solklara vädret under min skidtur i dag jagade jag vilt en skuggliknande hare. Med solen direkt bakom mig var det lätt att hålla hans fart och även följa samma spår som han. Ibland lyckades jag faktiskt också passera honom utan att ens behöva ropa "ur spår". Men snart hade jag honom framför mig igen. Stannade jag, så stannade också haren. Så nå’t fel måste det ändå ha varit med den här haren. Fast egentligen fungerade han perfekt som farthållare i och med att han alltid fick mig att hålla exakt samma fart som honom. Han bestämde alltså farten, eller??

Allt det här är svårt att förklara och eftersom jag insåg det i förväg, tog jag en bild av fenomenet. Och hela tiden medan jag tog fram kameran, tog bilden och sedan stoppade bort kameran stod han stilla. Jag fick t.o.m. tid med att i lugn och ro greppa stavarna och börja åka, innan också han gav sig i väg.

Tokig, jag? Inte alls jag bara redogör för vad jag såg. Och om det hela sedan har misstolkats av mig, må vara osagt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.