Bloggande Vännäspolitiker

Bevakningen av kommunala nyheter i Vännäs från VK:s sida har under senare år enligt många varit mycket sparsam. Men nu har ett par politiker tagit saken i egen hand för att förbättra informationen.

Visserligen har de båda nya "lokalreportrarna" än så länge bara tillgång till VK-bloggen för sin rapportering. Det är ändå ett stort framsteg och gör det numera möjligt att bättre följa vad som händer inom den kommunala verksamheten eller åtminstone vad som händer i de beslutande församlingarna.

Det finns all anledning att applådera initiativet, som är ett initiativ från de båda kreativa oppositionspolitikerna från M respektive KD. En fördel med deras rapportering från sammanträdena är att jag vågar tro att den inte är vinklad i alltför stor omfattning med syftet att få sina egna partier att alltid framstå som bättre än majoritetens. Jag uppfattar dem båda som alltför hederliga för att lämna förvrängd information.

Men ändå? var finns alla skrivkunniga politiker från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet? Har dessa totalt missat sin möjlighet att informera sina väljare via nätet, när nu Norrlands största tidning är så dålig på att göra det? Vad spännande det skulle med en debatt från de båda blocken här på bloggen. Några skillnader måste det väl ändå finnas mellan blocken, även om Jan och Hans-Inge ofta talar om det trivsamma "umgänget" under sammanträdena.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.