Slumpmässiga möten 4


Att av en slump råka möta en svensk på ett hotell i Tunisien med en viss anknytning till ett universitet nära vår hemtrakt i Michigan är för oss värt att minnas. Kanske är det inte så märkligt för alla som reser mycket.

Så var det. På en tvådagars utflykt långt sydväst från vår vistelseort i norra Tunisien häromåret, hamnade vi till sist på ett hotell för övernattning. På kvällen var det middag i hotellets matsal. Vid vårt bord satt ett ungt par, som tämligen omedelbart tog igen min frus amerikanska brytning och började fråga henne varifrån hon kom i USA. Själv hade mannen varit utbytesstudent där.

Av alla de många universitet som finns i USA, visade det sig att han hade varit student på Western Michigan University, som ligger inte så långt från Peggys hemtrakter och där hon dessutom vid något tillföreläst om sitt instrument, hammered dulcimer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.