Peggys son

Some of his fellow soldiersMIKE I IRAK MED SÅVÄL BRÖSTKORG SOM ANDRA VITALA DELAR VÄL SKYDDADE

I går fick Peggy ett brev från sin dotter, som bl.a. innehöll en måttligt stor ”Bumper sticker” (bildekal) med texten ”MY SON IS IN THE U.S. ARMY”. Vad skulle vi nu göra med den blev så en fråga för oss.

Peggy är naturligtvis stolt över sin son, sergeant Weaver, men knappast över hans indirekt påtvingade roll i Irak. Men efter en kort överläggning vid köksbordet, beslutade vi ändå att dekalen skall sättas upp i bakfönstret på vår bil. Det gör vi bl.a. av respekt för hennes dotter som liksom så många amerikaner verkligen är stolt över de landsmän som deltagit i kriget i Irak och därmed, som de också tycker, försvarat hemlandet USA.

Dekalen hamnar därmed på vår bil, som jag är den som kör mest. I någon slags mening betraktar jag också hennes barn som mina, och kommer därför gärna att köra omkring med dekalen i fråga.

Mike är i Irak för andra gången och vi glädjer oss nu båda åt att hans syn på USAs angreppskrig numera har ändrats högst betydligt jämfört med vad den var under hans första tjänstgöring där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.