Dags att byta bank?

Mitt arbete som god man ger mig många nya erfarenheter; en ny sådan har varit den stora skillnaden mellan banker.

Nordea och ICA-banken skiljer sig sannolikt i många fler avseenden. I just det här sammanhanget finns det skäl att välja ICA-banken. För att samla min huvudmans tillgångar på ett ställe, ville jag avsluta konton i andra banker och sedan låta banken föra över behållningen till huvudmannens konto i en annan bank.

Denna tämligen enkla och för båda bankerna säkert rutinmässiga åtgärd kostade hela 150 kronor hos Nordea men noll kronor hos ICA-banken! Den gamla, stora och sannolikt mera resursstarka banken Nordea bör ha minst lika goda möjligheter att göra det gratis som ICA-banken, men så är alltså inte fallet.

Nu känns det dessutom som om jag "bedragit" min huvudman på de 150 kronorna. Jag hade ju förstås i stället ha kunnat ta ut beloppet och sedan själv satt in det på hennes konto i den andra banken. Fortfarande tycks ju det gammeldagsa sättet att sätta in pengar på baken vara billigare än att låta banken göra det digitalt – åtminstone om man låter Nordea göra det.

En kommentar

  1. H-I

    Jo kostnader med än det ena än det andra är dom bra på större banker.

    Har som bekant barnen i Norge o Danmark och när man ska föra över pengar så stannar förhållandevis mycket pengar vid gränsen via extra avgifter etc.

    Där tar ICA-banken 0 kr. Så de mindre bankerna är nog att föredra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.