Mammas ord

Nog är det väl ändå förunderligt att min mors omtänksamma råd till mig fortfarande känns aktuella för mig? Och lika svårt är det att följa dem nu som det var under barndomstiden. Vad sjutton skall jag göra? Kanske Briggen kan ge mig ett gott råd.

Som jag tidigare meddelat har jag drabbats av en förkylning. Det känns som om den håller på att lämna kroppen, men fortfarande känner jag mig varm. Ingen feber har jag och inte heller ont i halsen.

Skulle jag lyda min mor, är det bara att hålla mig inomhus i stillhet. Men hur svårt är inte det, när det finns så mycket livsnödvändigt som jag vill göra utomhus. I helgen åker vi bort och innan dess skulle jag absolut vilja skifta däck på bilen, städa den, tvätta den och eventuellt också göra en ordentligt yttre rengöring och vaxning. Dessutom har jag missat flera kilometers ’power walk’ och bara det känns som en stor förlust i detta fina vårväder.

Alla dessa uteaktiviteter lockar betydligt mig mer än att ägna mig åt bloggande och annat datorjobb. Dock borde jag skriva något om min syn på politikers tendens att nästan alltid frågasätta majoritetens respektive oppositionens göranden och låtanden. Ett sådant inlägg kräver dock betydlig mer tankeskärpa än jag kan mobilisera i kväll.

Varför skriver jag då detta inlägg, som väl knappast kan intressera så många? Anledningen till det är helt enkelt den att ju ser att folk öppnar mina blogginlägg och jag inte vill göra dem helt besvikna när de bara hitta gamla saker där.

Sedan var det ju denne olycksalige signaturen Briggen. Många har rekommenderat mig att strunta i den stackaren, som uppebarligen inte kan hålla sig borta från mina inlägg. Jag har svårt att göra det, som synes. Han eller hon måste ha något speciellt emot mig och det kan ju knappast bara vara innehållet i mina inlägg.

Till min kära mor säger till sist att jag till fullo inser omtanken i dina ord i sammanhanget, men att jag nog ändå kommer att skifta däcken i morgon. ’Jag har ju ingen feber, och jag har ju inte ont i halsen, då gör det väl ändå ingenting om jag jobbar med bilen utomhus en stund i morgon?’

4 kommentarer

  1. Katarina

    Förkylningar går ju tursamt nog över förr eller senare. Du kan nog skifta däck utan att du blir sjukare annars lär kroppen ge dig signaler om motsatsen:)
    Jag håller verkligen med dig om tendensen att nästan alltid frågasätta majoritetens respektive oppositionens göranden och låtanden när det gäller nya budgetförslag etc…Jag tycker att det vore renhårigare och mera förtroendeingivande om man någon gång berömde den andra partens förslag. Det skulle i alla fall jag gilla; motsatsen irriterar mig oftast.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.