Regler för bloggkommentarer


Sedan en tid granskar VK bloggkommentarer utifrån speciella ”grundregler”. Att kommentarer ibland är av den karaktären att de bör refuseras förstår jag fullt ut. På senare tid har två av mina kommentarer refuserats med hänvisning till att de stred mot dessa grundregler.

Alla regler i ens dagliga liv blir så mycket lättare att acceptera och sedan också rätta sig efter, om man förstår dem. Det gör jag alltså inte, när det gäller de två av mina refuserade kommentarer. Ännu obegripligare blir det när jag i dag läser i VK om hur blogginlägg från Mikael Sundling i Vindeln varit så ”häftiga” att de t.o.m. har fått en politiker att lämna sina uppdrag på grund av dem.

Nu var det alltså inte bloggkommentarer det handlade om utan i stället blogginlägg. Men även sådana granskas av VK och tas även bort ibland.

Jag måste få berätta om mina två refuserade bloggkommentarer.

1. En bloggare hade i skämtsam ton undrat om någon någonsin skulle vara intresserade av hennes trötta och utslitna organ, som hon som organdonator hade gett samhället rätt att disponera. I samma skämtsamma ton nämnde jag i min kommentar att hennes brillianta hjärna nog skulle uppskattas av många. Den kommentaren stred mot VKs grundregler och refuserades därför.

2. I går läste jag ett mycket roligt inlägg om hur ett barn såg på mormödrar. Min spontana kommentar till det blev ungefär: ”It made my day”, eftersom jag inte kunde komma på en bra svensk översättning till det sättet att säga det på engelska. Den kommentaren stred också mot VKs grundregler och togs därför inte in.

Jag förstår alltså inte, vem eller vad dessa två exempel på refusering var avsett att skydda. Att de nya reglerna nog kommer att ha en begränsande effekt på kommentarer överhuvudtaget finns det kanske anledning att misstänka.

En kommentar

  1. Gunnel

    Jag måste ta och lusläsa regelrna själv tydligen. Kommenterade mitt eget inägg men fick det refuserat…Hmmm jag undrar varför…precis som du

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.