”Supe potluck” och släktforskning

K-G SI går kväll var vi hos musikervänner på en s.k. supe potluck. Som vanligt möttes vi av samma trevliga och generösa vänner som gjort de senaste åren. Värd för kvällen var vännerna och de som vanligt så generösa Paul och Gayle Franklin.

”Potluck” är något som närmast kan jämföras med vårt knytkalas. Gästerna har alltså med sig något att äta. På grund av tiden för träffen, hade alla den här gången med sig olika efterrätter, som var såväl kalorika som rika på kolhydrater. Vi får se vad som kommer att hända med vikten under kommande 4-5 veckor.

För mig var på sätt och vis kvällen en test på min engelska. Det känns som den har förbättrats. Fortfarande förstår jag dock Peggy bäst – både språkligt och i andra avseenden. Märkligt vore det väl annars.

På bilden ses värden, Paul, spela tillsammans med Peggy.

En intressant sak fick jag uppleva tillsammans med värdinnan Gayle. Hon släktforskar på fritiden och nu hade hon fått några sidor från en kyrkbok från Kalmar län. Tillsammans försökte vi tyda den svårlästa handstilen. Samtidigt kunde jag också ge henne en kort geografilektion över Sverige samt förklara indelningen mellan län och landskap. Hon och jag har åtminstone EN sak gemensam. Ingen av oss kan spela något enda instrumet.

En kommentar

  1. Kalle

    Språkkunniga har säkert redan noterayt min felskrivning. Det var ju så klart en s.k. dessert potluck, som dock framgick av innehållet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.