Medicin på Konsum

I går fick jag anledning att fundera litet över det som är på gång i Sverige, nämligen en ökad möjlighet att köpa diverse läkemedel, även när apoteket är stängt eller inte ens finns på orten man bor. Fortfarande tror jag mer på att medicin skall köpas på apoteket och då äver receptfri sådan

Här i USA finns läkemedel, vapen och alkohol att köpa på alla större varuhus, möjligen med undantag av vapen. Häromdagen hade jag till sist ändå bestämt mig för att köpa något för den armbåge som under ett tiotal dagar visat symtom som liknat dem vid s.k. tennisarmbåge. Någonstans läste jag att enklare antiinflammatoriska receptfria läkemedel kan ha en god effekt.

Väl framme vid den aktuella avdelningen på en av Meyers mycket välförsedda varuhus, frågade vi efter antinflammatoriska medel. ”Fiskolja” är nog bra svarade den expedit vi frågade utan att också visa oss var det fanns bland otalet läkemedel längs åtskilliga hyllmeter. Vi sökte då själva och fann något som heter Ibuprofen, som dessutom låter svenskt och bekant. Vi köpte en burk och redan i dag är jag symtomfri!

Skeptiskt som jag är mot mediciner, misstänker jag nästan att besvären från armbågen har avklingat alldeles av sig själv, men vem vet? Och inte blir jag mindre skeptisk sedan jag tagit reda på att Ibuprofen nog inte har starkare antiinflammatorisk effekt än en vanlig Aspirin eller någon annan acetylsalicylsyra.

Riktig övertygad är jag ändå inte, trots denna lyckliga utgång, om värdet av att kunna köpa medicin i sin vanliga speceriaffär.

4 kommentarer

  1. Gunnel

    Et tips: Ta en grundlig funderare över vilken rörelse eller arbetsställning det är som orsakat besvären och se till att bryta det mönstret, annars lär besvären dyka upp igen så fort medicinen går ur kroppen. Kärt barn har många namn, Ipren, Ibutamin, Ibuprofen..Lycka till!!

  2. LO

    Ibuprofen är nog samma som Ipren. Ta det försiktigt så att du inte blir kort, rund, vit och spelar gitarr 😉 Oavsett namnet varkar den ju vara intelligent eftersom den hittade din ömma punkt.

  3. Kalle

    Hm, hm… nog vet jag – flera dagars rollning av tak, räfsning och målning med pensel, som nu avtagit har nog gjort större nytta än medicinen. Gubben håller ju på att bli gammal, som bekant.

  4. Kalle

    Ingen risk att jag skall börja hoppa omkring och spela gitarr som Iprenmannen. Här är det andra som spelar – en himla massa spelande/lýssnande har jag upplevt hittils.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.