Sommar m.fl. funderingar

Så har då sommaren äntligen kommit till oss. Hittills har det varit litet si och så med värmen, men nu är den som sagt här.

En fördel med att kunna vistas här den här tiden är att vi får uppleva sommarvärme även om sommaren därhemma skulle bli kall och regnig. Klockan är något efter 20.00 här och de flesta svenskar torde väl sova vid det här laget; de som bor i Sverige alltså.

Själv kommer jag just in från en skön stund ute på gräsmattan, där jag läst vår lokala lilla tidning, The Herald Palladium, som f.ö. bara kostar 75 cent på vardagar! Det är annat än lösnummerpriset för en dagstidning hemma hos oss i Sverige. Erkännas skall dock att den här tidningen är väldigt tunn och inte erbjuder den några blomöjligheter heller.

+26 C var det i skuggan och alldeles vindstilla och tur var ju det, eftersom tidningarna här, åtminstone en del av dem, inte är hophäftade utan förekommer nära nog i lösbladsformat. Ingen mygg och inga flugor störde läsandet och svalkan från de bara fötterna i gräset gjorde det hela ännu mera njutbart.

I tidningen kunde jag bl.a. läsa om en olycka strax härintill, där en snart treårig pojke smet iväg från sin mor och blev ihjälkörd av en bil på vägen utanför huset. Jag har svårt att tänka mig något värre, såväl för mamman som tar på sig skulden som för den 67-årige bilisten, som enligt polisen omöjligen skulle ha kunnat undvika olyckan.

Där läste jag även om Senatens beslut att inte stödja Obamas förslag att stänga fängelset i Guantanamo Bay. Det måste ha varit ett stort bakslag för presidenten, speciellt som rösterna mot hans förslag var hela 90 och endast 6 var för förslaget.

Historien om en man från Kalifornien som under drogpåverkan bet ut ett av sin fyraårige sons ögon och förstörde det andra, förtog till en del känslan av välbefinnande där jag satt. När jag läser sådana saker, väcks direkt den för mig eviga frågan om hur långt Guds allsmäktighet egentligen räcker.

Arbetslösheten i Michigan är hela 13 % samtidigt som the Senate Finance Comittee hotar med att höja bl.a. ölskatten för en sexpack öl från 33 till 48 cents, d.v.s. drygt en svensk krona! Svåra tider stundar för de stackars amerikanarna, av vilkka dessutom så många kommer att vara arbetslösa. Må så vara att de ökade inkomsterna för staten skulle kunna räcka till hälso- och sjukvård för 50 miljoner människor.

Detta och mycket, mycket mer fanns att läsa, trots att tidningen var så tunn. I morgon är de Memorial Day och som vanligt tänker vi närvara när den dagen traditionsenligt firas i vår närmaste stad, St. Joseph, med tal och paraderande av veteraner som var med i första världskriget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.