Fiskehistoria – kind of

K-G SUnder vår tripp genom Iowa stannade vi en gång vid Des Moines River för att prata med en kvinna som höll på att fiska. Hon hoppades på att fånga en speciellt sorts fisk, men sa skämtsamt att om en av de största skulle hugga på hennes bete, skulle hon själv riskera att hamna i vattnet. Betet, förresten, var stort som den största av strömmingar.

På hemväg stannade vi i Davenport, en av ”The Quad Cities’, som ligger på ömse sidor av Mississippi River, för att besöka the National Mississippi River Museum & Aquarium. Den stoppen ångrar vi inte, eftersom besöket gav oss så mycket ny information om denna för USA så viktiga flod.

I akvariet såg vi just den fisk som den fiskande kvinnan hoppades på att få. Jag vet att den serveras i matsalar i Sverige, men då oftast under ett annat namn. Dess egentliga namn gör den inte så aptitlig. Min ytterst fiskeintresserade bloggkamrat från Sörfors, kan säkert tala om vad det är för fisk. En annan blogggar vän Jan N från Vännäsby och hans elever såg kanske fiskar av samma art under sitt akvariebesök.

6 kommentarer

  1. Gunnel

    m a o ingen av mina älsklingsfiskar. Besserwissrig som jag ju emellanåt kan verka, kan jag förstås inte låta bli att drista mig till en gissning på någon torsksläkting, närmare bestämt en mal….?!

  2. D. Arvidsson

    Denna fula fisk heter catfish på engelska. När jag är i Sverige så köper jag havskatt ifrån Norge och den är jättegod.
    Doris

  3. Kalle

    Jajamensan, en catfish är det och visst brukar den serveras under annat namn i Sverige, eller har jag helt fel?

  4. Jan N

    Vist är det en mal? Jo, den fanns även på Universeum i Göteborg.
    Det finns väl inget annat svenskt namn?

  5. Kalle himself

    Nu blir jag osäker. Den liknar väldigt mycket en mal, men också en catfish som vi blev upplysta om att det var. Är de båda gynnarns månne nära slälkt med varandra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.