”Packad”

Under det avslutande knoget att åter fylla resväska och den andra väskan med saker som skall följa med hem i dag, erinnrar jag mig en liten smårolig sak som har med språk att göra.

Inför Peggys första resa till Sverige skrev hon glatt i ett e-brev kvällen för resan något i stil med: ’Nu är jag helt packad’. Det är ganska många år sedan och hennes förmåga att redan då göra sig förstådd på svenska var tämligen god. Något generad blev hon förstås, när jag frågade vad hon hade druckit för att bli så ”packad”.

Bara några småsaker väntar nu på att bli packade för mig. Om drygt två timmar lämnar vi huset per bil och har då ca 2½ timmar att köra för att nå O´Hare i Chicago. Vi tar till litet extra tid, eftersom det rätt ofta är ”trafic jams”, när man man närmar sig Chicago. Där skall först hyrbilen återlämnas hos Avis och sedan åker vi med buss den korta biten till flygplatsen.

Åter till packningen. Att packa här är litet annorlunda, eftersom det alltid uppstår frågor om vad som vi bör lämna här för att därmed minska innehållet i resväskorna nästa år. Problemet för mig är att jag sedan inte minns, vad jag lämnat och därför tar hit för mycket nästa år. I år t.ex. visade det sig att det antal ”onämnbara” som redan fanns här plus det antal jag hade med skulle ha räckt till under hela vår vistelse här. Så många behövs det ju inte eftersom vi har en välutrustad tvättstuga i husets källare.

Kanske borde jag skriva upp de saker som jag lämnar här? De första åren här var inte tvättstugan helt i ordning och då behövde vi ta med mer kläder, eftersom det ju var litet obekvämt att åka iväg till en s.k. laundrymat i närheten för att tvätta våra kläder.

Tack skall ni ha, som orkade läsa min text ända hit.

3 kommentarer

  1. Katarina

    Hej
    Det har varit trevligt att följa dig på bloggen under er resa. Jag har lärt mig ett och annat! 🙂

    Jag har också flygit från Chicago en gång men den dagen var det en tornado som gjorde att vi fick vänta på flygplatsen några timmar innan planet fick starta men sådan otur ska ni väl inte behöva ha?

    Nu hoppas vi bara bara på mera värme när jag och min man startar vår sommarresa på torsdag norrut o vi ska ända upp till Luleå denna gång men med flera stopp på vägen för att besöka släkt och vänner . Välkommen hem önskar ”skåningarna” !

  2. Kep

    Välkommen tillbaka.

    Jag skriver inte hem därför att du har ju två hem.

    Det har varit trevligt att läsa dina bloggar från Amerika

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.