Google Earth

Someone from Google EarthBarnsligt imponerad som jag är av mycket på internet, har jag nu ”lekt” en stund med Google Earth.

Vid ett par tillfällen under vistelsen i Michigan gick jag en långpromenad de två kvällar, som Peggy lämnade mig alldeles ensam och helt utan tillsyn för att i stället ägna litet ”quality time” åt sin dotter. Promenaderna kändes väldigt långa i den varma solen. Att jag var ensam bidrog också till den känslan. Hunden som ”anföll” mig ena kvällen kortade möjligen den tid som det tog.

I kväll fick jag för mig att dels skaffa mig en överblick över den väg jag gick och även försöka ta reda på hur lång den var. Lösningen på båda dessa frågor blev Google Earth!

Vägen jag gick är markerad med rött på bilden. Längst upp till höger på den befann jag mig tämligen nära Lake Michigan. Vid en liten avtagsvägen mot sjön stod dessvärre en skylt som sa att den vägen var ”private property”. Eftersom jag inte förstod (!), vad det betydde gick jag in på vägen för att försöka komma fram till sjön. Om någon hade stoppat mig, tänkte jag presentera mig som en svensk och sedan skylla bristfälliga språkkunskaper och därmed komma undan ostraffad .

Mitt på vägen låg en stor svart hund, som inte ens skällde på mig. Han knappt tittade på mig heller. Tyvärr slutade vägen och bortom den var det ett område med ren snårskog som brantt sluttande ned mot sjön. Det blev bara att vända om och än en gång passera den totalt likgiltiga hunden.

Rent allmänt är det mycket svårt att ta sig fram till Lake Michigans strand eftersom man ständigt möts av skyltar som stoppar en, eller åtminstone är avsedda att göra det. Välbesuttna personer från bl.a. Chicago har byggt sina superstora sommarstugor längs stranden och sedan effektivt stängt ute allmänheten från stranden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.