Förlorat självförtroende

Inte visste jag att det behövdes så litet för att nästan helt förlora självförtroendet och samtidigt inse sina begränsningar. Nu gör jag det.

Efter att jag länge har trott mig vara duktig på ord och deras användning i korsord och korsordsliknande sammahang, har jag nu förstått att mina färdigheter på det området klart har sina begränsningar.

Vad har då hänt?  Jo, jag har ägnat åtskillig tid åt det mycket trevliga Alfapetlikande spelet som finns att spela online. Där har jag mött en massa trevliga människor men dessvärre också ena baddare på spelet som sådant. Jag har fått så mycket stryk nu, att snart inte vågar visa mig bland folk.

För att inse sina begränsningar rankas man fortlöpande. Min ranking går bara utför. Frågan är nu om jag skall ge upp helt, eller om jag ta nya tag. Troligen det sistnämnda.

Betapet heter spelet och jag kan verkligen rekommendera det trots allt. Spela mot mig, så är era chanser stora för avancemang på rankinglistan! Mitt användarnamn är "Kallegu".

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Gunnel Forsberg

    Hej Kalle! Du ska inte ge upp. Det går utför ett bra tag tills man lär sig, och tränar sig att överblicka spelplanen och ha framförhållning med bokstäverna. Man kan förlora 5 matcher i rad och sedan vinner´man några. Som nybörjare ska du bara spela mot dem med liknande eller något lägre/högre rating. Storfräsarna är bara ute efter att sno poäng från nybörjarna. Så småningom kan du utmana de som har högre.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Det märkliga är att jag t.o.m. några gånger vunnit över personer med hög ranking eller variot väldigt nära att göra det och sedan fått stryk av större blåbär än mig själv.

    (Nu undrar jag om det är din, Gunnels, kommentar som jag kommenterar eller om det är mitt mitt eget inlägg.

  3. Kristina T vns

    Jag har haft och HAR samma problem som du. Ratingen går bara nedåt och jag vet inte HUR många gånger jag varit så nära att… men de andra vinner! Nu ska jag ge dig ett litet, litet tips. Jag har registrerat mig på BLIP.SE och där brukar jag tjuvträna en del i spelet alfapet. Där tränar man, inbillar jag mig, upp förmågan att vara kvick! Jag brukar där spela med endast 30 sekunders betänketid och det ger en del, tror jag. Testa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.