Fynd i mygghatten

 

I dag ville Linus gå ner till älven och fiska. Så skulle det också bli men farfar ville skydda sin sonson mot mygg och följden av det blev synnerligen oväntad.

I källaren hittade jag en gammal mygghatt, använd för många sedan av Linus pappa, som hade fiske som sin största hobby i tonåren. Själv har jag aldrig rört den – trodde jag i alla fall.

Jag provade den på Linus, som inte ville ha den. När jag tog av den föll ett par glasögon ut ur den, Hade Lars, som Linus pappa heter, verkligen glömt glasögon i mygghatten? Osannolikt föreföll det vara i allra högsta grad.

Det tog en stund för mig att erinnra mig att jag själv spårlöst tappade mina glasögon för ca 7 år sedan. Det skedde i samband med en allmän röra när vi tapetserade om sovrummet.

På den tiden hade jag inte alltid glasögonen på och det är förstås en anledning till att jag kunde förlägga dem på detta vis. Jag upptäcker nu också att skillnaden inte är så stor mellan de glasögon jag har i dag och de jag hade för 7 år sedan. Helt plötsligt har jag således ett par hyfsade reservglasögon.

Mina arbetskamrater uppmanade mig att söka bakom den uppsatta tapeten men kunde förstås inte tipsa mig om att söka i sonens mygghatt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.