När tekniken sviker

Efter en mycket aktiv och varierad dag utomhus med Linus, var kvällen vikt för inomhusaktiviteter på den lilles egen begäran.

Dock svek tekniken oss å det gruvligaste. Linus första tanke var att spöa farfar genom att spela ett superkomplicerat spel via TV:en och en märklig ratt utan annat än radioförbindelse (?) med TV:en. Farfar saknar totalt erfarenhet av dylika spel, men Linus sa sig veta precis hur det skulle gå till.

Tidigare på dagen hade vi varit till Umeå för att köpa en grej, som behövdes för att få det hela att fungera på vår TV. Allt inkopplat och klart men inget hände. TV-rutan förblev svart och Linus missnöje började så smått på att visa sig.

Ut med skivan från spelet och in med den igen. Då upptäcker Linus att farfar la in skivan upp och ner, d.v.s. som om det vore en dator han la in den i. Skivan in på rätt sätt, d.v.s. för farfar lika med upp och ner, och saker och ting börjar hända. Bild visar sig på TV-skärmen och ljudet fungerar också.

När själva spelet skulle starta, får vi dessvärre meddelande "Disc can’t be read"!

"Nu måste vi ringa pappa", säger Linus. Då gör jag det, medveten om att han nog befinner sig utom räckvidd med sin mobiltelefon. Inget svar fick vi heller. Min upplysning att han inte kan göra något åt en skadad skiva, ville fyraåringen med obegränsat förtroende för sin pappa inte alls acceptera.

Så var det dags för dagens första riktiga tårflöde.

Ett förslag att i stället spela något av de många onlinespel via datorn fick honom att torka tårarna.

Väl vid datorn fann vi genast ett antal spel att välja mellan, men när vi skulle starta ett av dem, tappade vi plötsligt kontakten med internet! Tårar fanns ju redan inte så långt borta och nu var det förstås dags igen (farfar kunde hålla inne med sina).

Jordgubbarna som vi plockat under dagen stod och väntade i kylskåpet och förslaget att äta dem nu fick Linus än en gång att hulkande torka sina tårar igen. Efter jordgubbarna var det dags för sänggående med farfar som "nattare".

(En omstart av routern räckte f.ö. för att få fart på internet igen.)

2 kommentarer

  1. Kalle

    Ja, tänk så fel man ha!
    (Det här är tänkt som en kommentar till Jan N:s kommentar, men jag är inte säker på att det blir det. Kanske blir det en kommentar till mitt eget inlägg stället)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.