Både och-känslor

 

Blåbär är gott.

Livet är fullt av tillstånd, när det känns "både och". Jag är just nu inne i ett sådant.

Vårt käre barnbarn lämnar oss i morgon efter fem hela dagar hos oss. Hans närvaro har betytt så mycket för oss och hans tillgivenhet har värmt. Det intresse och den energi han visat för praktiskt taget allt vi hittat på har varit något alldeles extra. Ingenting tycks ha varit direkt tråkigt för honom.

Hans, som jag inbillar mig, välutvecklade verbala förmåga har gett oss många anledningar till skratt. Detta plus andra saker har förstås gett farfar en påminnelse om hur Linus far var i samma ålder.

Normalt för Linus är det numera att kalla Peggy för "farmor", samtidigt som han då och då påpekar att hans "riktiga" farmor är död. Det gläder oss båda att Linus så fullt ut har accepterat Peggy som sin farmor.

Underbara dagar har vi haft och saker har vi gjort, som vi knappast skulle ha gjort om inte vi haft Linus här.

Det skulle trots allt det positiva vara falskt av mig att inte också erkänna att det är en massa saker som vi inte kunnat göra så länge vi haft ansvar för den lille. 03.15 i natt ville han t.ex. att farfar skulle sova med honom och sedan blev det inte så mycket mer sömn för farfar den natten! Farfar hade definitivt föredragit att sova ostörd i sin egen säng.

I kväll kommer hans pappa hit och i morgon bittida åker de båda tillsammans med min andre son och hans son söderut till de hemmavarande mammorna.

Som redan sagts – det känns verkligen både och att i morgon återgå till mitt vanliga pensionärsliv fyllt av andra aktiviteter. De här dagarna har varit dagar, där några speciella rutiner inte har kunnat upprätthållas. Frågan är om jag inte som pensionär borde inrätta min dag mer fri från rutiner och bestämda tider.

En sak saknar jag särskilt i dag och det är en onyttig MC-tur. Undrar just om den kommer att starta efter några dagar av närmast total vila.

Tack Lars och Katarina för att ni lät mig/oss låna det dyraste ni har! Och tack Peggy för att du så helhjärtat tar dig an ditt "barnbarn"!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.