En ny moderat i Vännäsby

Alltjämt menar jag att moderaternas påhitt att börja kalla sig ”De nya moderaterna” bara var ett smart försök att få folk att glömma vad moderater i gemen rent allmänt står för. Dock inser jag nu att det finns åtminstone en moderat, som förtjänar benämningen ”ny”.

Jag tänker nu på Jan Nilsson från Vännäsby. Han är en moderat som kanske rent av inom kort kan vara en länets riksdagsmän – om han nu bara inte är för ”ny” i sitt moderata tänkande och agerande. Han idé att övernatta med de bostadslösa i Umeå, kändes först bara som ett spel för gallerierna. Förlåt mig för den spontana tanken, Jan! Nu har jag tänkt om i det avseendet.
 
Med den visserligen tämligen korta och ytliga kännedom jag har om dig som person, kan jag fullt ut tro på ditt engagemang för alla i vårt samhälle. När statsministerns också påstår sig göra det, känner jag mig inte alls lika övertygad. Inte heller tror jag så mycket på hans resande runt i landet för att sätta sig in dess befolknings olika problem.
 
Däremot är jag fullt övertygad om att DU verkligen försöker på alla vis att sätta dig in i dina väljares (och även oss andras) problem. Du gör det definitivt inte för din egen personliga del, som en slags aktivitet i en personlig valkampanj, menar jag. Jag tror i stället att du drivs ett äkta intresse att förstå de frågor som kräver politiska beslut och då förstås också alla de konsekvenser politiska beslut kan få – som de som fattas som de som inte fattas.
 
Jag borde förstås ha besökt er i natt, men ölsuget gjorde att jag i stället valde att sitta i en av stans varma och mysiga pubar, som min förra bloggtext berättar mer om.
 
Just nu påminner jag mig om att jag ”lovat” att inte blogga i politiska frågor, men gör det nu ändå. Den här texten är i sin oskyldighet ändå en aning politisk.

En kommentar

  1. Jan Nilsson

    Oj, Kalle. Jag ska undvika att kommentera vad du skrivit om mig, men vill i alla fall säga att det varken varit provval eller nomineringsstämma. Vi får till att börja med se vilka avvägningar partiet gör i ro och eftertänksamhet.
    Vad gäller partiet så tycker jag att du ska betänka att inte bara Fredrik reser. De 1500 besöken i ”verkligheten”, i välfärdssverige, borde tillsammans med annat vittna om att det finns en allvarligt menad ambition att pejla personalens intryck och formulera ny politik på områden där vi varit svaga. Jag har varit på fyra besök och tror det blir fler. De har inte gått spårlöst förbi, särskilt inte de i Åsele. Sen ska vi tillbaka på alla ställen vi besökt med ett andra besök kommande år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.